Piros 85

2010.10.31. 07:59

 Nagyjából a múlt héten döntöttem el, hogy a maratont erre az évre hanyagolom és olyan rendezvényekre megyek el amihez kedvem van. A Less Nándor 35, a tatabánya 30, majd az azt követő 30 + -os bejárás után döntöttem el, hogy bevállalom a Piros 85-t.

A félmaratoni felkészülés miatt nem igazán futottam terepen és hosszút sem, a 88,5 km-es táv pedig kellően hosszú ahhoz, hogy 10.12 óra alatt többször megboruljak és talpra álljak. Igazán semmibe sem bíztam, ennek ellenére elidegenítettem Athosz/Future stratégiáját, azaz lassú kezdés és ebből valahogy majd lesz valami. Ennek megfelelően az órámat 151-es max pulzusra állítottam, ha elérem lassítok, ha 145 alá megy akkor gyorsítok.

A rajt színpadias volt, fúvósok, kolompolás, kamerák sortüze. Ennek a pulzustaktikának a rajtban éreztem hátrányát, mindenki elrohant hátulról néztem a távolodó tömegeket. 

A Nagy-Kevély-re már gyalogoltam, 56 perc alatt értem fel.., Misi és Gergő mögött. Csobánkáig gyakorlatilag együtt haladtunk, aztán én egy gyorsabb frissítéssel elhagytam őket. A Tölgyikrekig hol gyalogolva hol kocogva haladtam, már itt elkezdtem érezni a lábamat, amai nap nem lesz egyszerű feladat. A Dömös előtti Szőke-forrás völgy valami csoda. Hátam mögött volt a nap, előttem a barna levélrengeteg és szépen elegánsan hullanak le a falevelek a fákról. Fantasztikus látvány volt! Dömösre 3.01 perc alatt érkeztem meg.

Gyors vízpótlás és suhantam tovább. csatlakozott mellém ráspoly, akivel együtt mentünk a Szakó-nyeregig, és tempós gyaloglással 4:10 re értem Dobogókőre. Valaki mondta, hogy 5 percre van előttem Lúdtalp, ismerem Lúdtalp lejtőfutási képességét, így nem éreztem veszélyét hogy utolérem.  Pilisszentkeresztre ripsz-ropsz lecsorogtam, majd tölthettem volna a kulacsomban de nem tettem. Az Iluska forrás előtt el is fogyott a vízkészletem. A Kopár csárda (5:56) előtti fenyves üdítő színfoltja a Pilisnek. Futásilag viszont igen kemény terep, folyamatosan hullámzik. Sanyiék vártak a kopárnál, egy gyorsat depóztam és mentem tovább. Vélhetően a só amit ettem eléggé eszenciás volt mert egy jó negyed órát fájt tőle a gyomrom. a Villa Negránál volt emiatt egy kis bajom, de hamar túllendültem rajta. Itt utolértem pepét és Jakus Bélát, akik az emelkedőn nem jöttek velem.

Nagykovácsiig nem ettem sokat, 1 gélt meg egy csokit, illetve dobogókőnél 1 banánt és 1-2 almadarabot valamint aszalt gyümölcsöt. És akkor megkaptam az előreküldött csokijaimat. Fogalmam sem volt hogy hova fogom tenni, de nagy nehezen betuszkoltam az övtáskába és kezembe vettem a fejlámpát...15:50 kor. Innen a terep ismerős volt. Itt játszottam el a gondolattal, hogy 2:40 percem van, hogy beérjek 10 órán belül Budaörsre. Sima ügy, de tényleg.

Útközben kocogok szembe jön egy arc.

- Hány kilométerre volt a rajt?

- kb 68.

- De most tényleg!

- Mondom 68!

- Nee!

- De-de! (aztán csönd)

- Hány napja?

- Reggel indultunk és az egész 88 km. (aztán én el, hátranéztem és még mindig nézett)

Ha nem történik valami gebasz, vállalható a 10 óra. Akkor ennek meg kell lennie. Ennek megfelelően kiszámítottam és szintén kontrolláltan mentem. Lehet nem kellett volna, de ennyi kényelem nekem is jár. Sisi pontja vittel el nálam a csillagos ötöst! Profi! A Nagy-hárshegy oldalán kezdődött a naplemente. Gyönyörű narancssárga fényben ragyogott minden. Jakus Béla a kilátó oldalán ért utol, kapacitált, hogy nyomjuk meg, én meg nyugtattam, hogy menjél csak meglesz ez így is. Aztán legurultam makkosig és lassan felkapcsoltam a lámpát. Az a húzós emelkedő már nem kellett volna utána meg az a köves lejtő sem. Néztem az órát és a köves résznél kicsit el is bizonytalanodtam, hogy ki fogok csúszni. No és akkor mi van? :-) Az aszfaltra kiérve felsóhajtottam, hogy ennek a napnak itt lassan vége, pipa és egy lendületesebb futással begurultam a célba. 

Nagyon szuper nap volt! Igen a vége azért már fájt, bőven elég lett volna Nagykovácsiig menni, csak rossz távra neveztem :-) Azt gondolom ilyen edzettség mellett ezzel a taktikával kijött ami kijöhetett. Várakozáson felül. 

Judit is behúzta 11:43 alatt! Kemény!

Részletek:

http://connect.garmin.com/activity/54890138

P85fly from szasza on Vimeo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szasz-a.blog.hu/api/trackback/id/tr12411038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2010.10.31. 13:59:03

Gratula, ez szép volt! Úgy elképzeltem, hogy ilyen pulzuskontroll mellett engem vajon hol érne a túrázós szintidő :)))))

HelloJozsi 2010.10.31. 15:52:22

Grat! A mi bandánkból is voltak páran, de csak túráztak.
Itt most volt direkt futóknak szervezett téma is?
Vagy sima teljesítménytúrán is lehet előreküldeni dolgokat? Vagy haverok? Vagy hogy?

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.01. 20:49:19

Gratula, Juditnak is! :o)
"A Dömös előtti Szőke-forrás völgy valami csoda." Mi szinte minden hétvégén oda járunk futni+kutyázni, én is imádom.
süti beállítások módosítása