Külső munkálatok 1

2010.01.24. 21:41

A Kert

Augusztus végét írunk, az egész kert bujazöld. Több alma-, körte-, szilva-, barackfa van a kertben. A legizgalmasabb rész a kapu bejáratához jobbra eső három körtefa. A szomszéd palatetőjére pont ráhajlanak az ágak. Az érés közeledtével életre kelt a kerti metronóm. Potty 5 perc múlva potty. Én nem tudom, hogy birta a szomszéd hónapon keresztüli kopogást :-) Aztán csend, leesett az összes. Ősszel azért a szomszéd fiai jöttek eszközökkel, megszakértették a ráhulló ágakat. Jövőre csönd lesz.

Na de a kerttisztításról. A birtokbavételt követő 2. héten számos barátom eljött főpróbára. Vettünk bográcsot, vettem 1 tálca sört és meghirdettem kerttisztítási akciót. Jöttek is vagy tizen. Igen eredményes nap volt, mert 1 nap alatt a gaztól, csirkeóltól, és pár kerítéstől megszabadítottuk a kertet.

Ilyen bozótállapot uralkodott a fészer előtt.

A kert további megtisztításához vettem egy motoroskaszát valamelyik multiba. Könnyű kezelni, eredményesen vág, bár azt gondolom ezt a 6 órát amit a terület lekaszálására áldoztam máshogy is el tudnám képzelni. Mivel kétkezes mutatvány, semmi lazítás, se sör se nyugágy.

A kerti wc

Úgy gondolom remek ülőalkalmatosság. Hangulatát tekintve igazán múltidéző. Számos pók, azok hálója és persze áldozataik is részesei voltak a hely szellemiségének. Ez már a múlt. Könnyed mozdulatukkal bontottuk el a tetejét, valamint a jó kis B10-es téglából épült oldalfalakat. Bontás közben rögtön pucoltuk, jobb sorsra érett, már akkor tudtam, hogy méltóbb helyre lesz beépítve. 1 óra alatt végeztünk is, a sitett nem kellett elhordani, az emésztés gödrébe került.

Az ól

Sajnos annyira belepte a gaz, hogy nem tudtam lefényképezni. A környezet, legyen az a másfél méteres csalán, igéncsak óvta a bontó kezektől. Kicsit sajnáltam is, mert aki összerakta az mester volt a javából. Elég ha annyit említek, szöget bizony nem látott, csak a nútolás meg az ékelés és a mértani összeillesztések tartották. Szétszedni viszont nem volt könnyű.

A kerti munkálatokra idő ősszel ennyi jutott, télen nincs szezonja, majd tavasszal újult erővel...

A bejegyzés trackback címe:

https://szasz-a.blog.hu/api/trackback/id/tr491699180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HelloJozsi 2010.01.25. 10:48:00

Persze fűkaszálás is csak ub pólóban elképzelhető :)
süti beállítások módosítása